Resum Benvinguda Zapatista a Catalunya

Resum de l’acte de benvinguda a l’Esquadró 421 de l’EZLN que es va fer a Barcelona el dimarts 6 de juliol dintre de la seva Gira per la Vida, que els durà a recórrer tota Europa per trobar-se amb totes les lluites que des de abaix a l’esquerra poblen el continent.
En paraules de Marijose unoa de les integrants de l’esquadró es va reanomenar Europa com SLUMIL K´AJXEMK´OP (‘Terra Insubmisa’, o ‘Terra que no es resigna, que no desmaia’).
L’acte va iniciar a l’estàtua a Colom a l’extrem mar de les rambles on es donà rebuda a les companyes zapatistes. Després van pujar les rambles on es van saludar amb una altra concentració en favor de l’alliberament de Juana Ruiz, detinguda per l’exercit israelí a Palestina.
Finalment a Plaça Catalunya es va culminar l’acte de benvinguda amb parlaments de les diferents lluites del territori català, poesia i música.
Vídeo elaborat per les companyes de l’Assemblea Catalana de Suport a la Gira Zapatista

*-*

Resumen del acto de bienvenida al Escuadrón 421 zapatista a tierras catalanas dentro de la Gira por la Vida que les llevará a recorrer Europa para encontrarse con todas las luchas que desde abajo y a la izquierda pueblan el continente.

En palabras de Marijose, unoa de las integrantes del escuadrón, se renombró Europa como SLUMIL K´AJXEMK´OP: ‘Tierra Insumisa’, o ‘Tierra que no se resigna, que no desmaya’.

El acto se inició en la estatua a Colón en el extremo mar de las ramblas, donde se hizo el recibimiento a las compañeras zapatistas. Después subieron las ramblas donde se saludaron con otra concentración a favor de la liberación de Juana Ruiz, detenida por el ejército israelí en Palestina.

Finalmente en Plaça Catalunya se culminó el acto de bienvenida con parlamentos de las diferentes luchas del territorio catalán, poesía y música.

Vídeo elaborado por las compañeras de la Assemblea Catalana de Suport a la Gira Zapatista.