Altaveu dels moviments socials

És difícil dibuixar un mapa de tots els mitjans comunitaris, independents i lliures que van sorgint arreu del territori, ja que cada dia hi ha més projectes periodístics nous que neixen per treballar un discurs diferent del que difonen els anomenats ‘mitjans convencionals’. La crisi ha accentuat les desigualtats i la injustícia implícita en el sistema capitalista i la preocupació que genera (i, també, la presa de consciència que comporta) demana l’existència de canals que el posin en dubte. Es tracta d’arrencar de les mans dels sectors poderosos l’exclusivitat en la creació d’opinió pública, un mecanisme molt útil per protegir els seus interessos.

A LaMosca.tv, com la majoria de mitjans comunitaris i lliures, treballem de forma autogestionada, sense cap lligam amb les institucions i amb la intenció de crear una contrahegemonia des de baix per donar veu a aquelles persones i col·lectius que, normalment, no en tenen. Apostem per un periodisme proper i que aporta punts de vista que no contemplen ni els mitjans que s’autoanomenen ‘plurals’. Creiem en la necessitat de nous mitjans i formes de comunicació. Veiem la necessitat d’organitzar-nos col·lectivament davant l’allau informativa dels ‘grans poders’ i, per tant, utilitzem l’audiovisual com a un canal per a la transformació social.

No volem ser simples espectadors i espectadores del que passa als carrers, a les places, als locals dels col·lectius… Formem part del teixit social de Catalunya i, per tant, expliquem les coses des de dins. LaMosca.tv està oberta a la difusió de totes aquelles propostes que s’adaptin a aquest projecte dels moviments socials crítics i transformadors. Som conscients del poder de la imatge i per això creiem important que els col.lectius entenguin a LaMosca.tv com a una plataforma més per a la difusió dels seus missatges; dels seus propis.