Neix LaMosca.tv!

LaMosca.tv neix amb la intenció d’oferir continguts lliures del control de les elits econòmiques i polítiques per tal de promoure la informació al servei de la transformació social. Pretenem col·locar en el centre de l’agenda mediàtica les propostes que sorgeixen des de la societat civil organitzada. És un projecte obert a tots els projectes, col·lectius i persones que comparteixin la mateixa visió de la comunicació: independència econòmica de grans empreses i governs, democràcia interna, qualitat en els continguts i participació activa.

Els mitjans lliures i comunitaris són una garantia per a l’exercici de la llibertat d’expressió i el dret a la informació i a la comunicació. En el cas de la ràdio i la televisió, la creació i el manteniment d’aquest tipus d’emissores, però, està greument limitat per la legislació que, tan en el cas català com en l’espanyol, figura entre les més endarrerides d’Europa.

A Catalunya, els mitjans lliures i comunitaris porten una trentena d’anys ocupant les ones, alliberant espais radioelèctrics i desobeint. Un grup de persones i col·lectius ens sumem a aquesta lluita i alliberem el canal 28 de la TDT -exercint els nostres drets fonamentals (llibertat d’expressió i dret a la informació i a la comunicació)- preservant-lo com a un espai lliure, independent i comunitari.