Neix l’@AgenciaUO, informació popular a peu de carrer #AgenciaUO

La informació serà sempre nostra: donem veu als carrers l’1-O

Diversos col·lectius, davant l’excepcionalitat del referèndum de l’1-O i del context polític actual, decidim unir-nos per formar un mitjà de comunicació conjunt. L’Agència 1 d’octubre neix per donar cobertura audiovisual i periodística a la jornada del pròxim diumenge. Som més de 80 persones que, des de col·lectius, associacions, cooperatives i entitats, o a títol individual, apostem per sumar forces.

Per això hem creat un portal web (www.agenciauo.org) d’actualització continuada durant tot l’1 d’octubre on publicar els continguts que generem des d’aquesta agència de comunicació popular. Cobrirem l’1-O des de les sis de la matinada, amb un desplegament d’unitats d’audiovisual, fotògrafes i periodistes repartides per Barcelona i pel territori català.

Seguirem minut a minut la situació a Catalunya, amb un plató de televisió i una programació que s’emetrà en directe via streaming, ràdio 104.5 FM i per TDT al canal 28 a Barcelona i rodalies. També pararem atenció a què passa al País Valencià i a les Illes Balears, que en aquesta jornada poden ser focus intensos. De la mateixa manera, farem connexions a la resta de l’Estat. Estarem en actiu durant tot el dia i fins que l’actualitat s’apaivagui.

Els reportatges, continguts audiovisuals i fotogràfics que creem seguiran disponibles al portal web. Tot i que no tenim previst començar l’emissió fins al mateix 1 d’octubre, ja estem treballant en l’elaboració de materials periodístics i fent cobertura de l’actualitat. Alhora, comptarem amb un equip de traducció que permetrà posar a disposició de mitjans forans els continguts elaborats i atendre a les periodistes estrangeres. A més, considerem que la informació ha de ser inclusiva i accessible per a tothom, és per això que hi haurà interpretació en llenguatge de signes durant tota la jornada informativa.

Una quinzena de col·lectius units per la informació veraç

L’Agència 1 d’octubre la formem una quinzena de col·lectius catalans que en la nostra quotidianitat desenvolupem tasques relacionades amb la comunicació. Ens unim mitjans i productores cooperativistes, ràdios i televisions lliures. Comptem també amb la força i la intel·ligència col·lectiva de grups de defensores de drets humans.

 

COL·LECTIUS PARTICIPANTS La Directa, Càmeres i acció, Metromuster,Radio Bronka, LaMosca.TV, Bruna, CoopTècniques, Somatents, Ariet, Aula d’idiomes L’altaveu del Poble-Sec, La Intervia, Fotomovimiento, Fora de Camp, Fissura

CONTACTE

Per posar-vos en contacte amb nosaltres, habilitem una sèrie de canals de comunicació.

Telèfon de contacte per premsa: 650 86 74 35

E-mail de contacte: redaccio@agenciauo.org

Adreça web: www.agenciauo.org